Tehnike savladavanja intervjua za posao

Šifra: 136
Trajanje kursa: 1 dan

Ovaj kurs ima za cilj da pomogne svim pojedincima koji učestvuju u procesu intervjuisanja, da se efikasnije nose sa ulogom intervjuera i donesu što kvalitetnije odluke o kandidatima za posao. S obzirom da sve veći broj pojedinaca učestvuje u ovim procesima, a da predhodno ubrzano poslovanje nije ostavilo puno vremena za njihovu obuku iz ove oblasti, osmisli smo vrlo praktičan trening, koji pokriva sve ključne teme iz ove oblasti. Cilj treninga je da se pomogne pojedincima da efikasnije procenjuju kandidate, da nauče “tajne” dobrih pitanja, da prepoznaju koji kandidat jeste , a koji nije uklopljiv u konkretan tim, te je finalni rezultat treninga smanjenje rizika u izboru kandidata, tj. izbor kvalitetnih kadrova, a time i povećanja poslovne efikasnosti. Ciljna grupa su svi pojedinci koji učestvuju u procesu intervjuisanja, od HR profesionalaca, preko inžinjera i drugih profesionalaca u svom poslu, do menadžera različitih menadžerskih nivoa.

Tehnike evaluacije zaposlenih – Brzo i pouzdano saznajte stvarne performanse svojih zaposlenih

Šifra: 116
Trajanje kursa: 1 dan

Tehnike evaluacije zaposlenih omogućavaju identifikaciju razlike između željenog i trenutnog nivoa kompetentnosti zaposlenih, samim tim i potreba za razvojem i treningom. Takođe, podrazumevaju davanje povratnih informacija zaposlenima o tome kako kompanija vidi njihovo radno angažovanje, njihove efekte i doprinos poslovanim rezultatima.

Kurs je namenjen svim kompanijama koje žele da mere performanse svojih zaposlenih, HR direktorima/menadžerima, team leader-ima i regionalnim menadžerima.

MLADI INŽENJERI KAO MENADŽERI

Šifra: 130
Trajanje kursa: 2 dana

Ovaj kurs ima za cilj da pomogne inžinjerima koji su se našli u ulozi menadžera / tim lidera / mentora, da lakše savladaju izazove koje ove različite menadžeske uloge nose. Činjenica je da današnje IT poslovanje podrazumevaju brz rast kompanija, kao i brzo napredovanje ljudi u smislu preuzimanja novih uloga. Isto tako, činjenica je da inžinjeri koji su sjajni u svom poslu vrlo često dobijaju priliku da posredno ili neposredno vode druge ljude, kao i da često imaju otpor od takvih zaduženja, jer nisu sigurni šta takve uloge podrazumevaju i da li će se oni u tome dobro pokazati.Upravo stoga, za njih smo kreirali ovaj kurs koji pruža osnovna menadžerska znanja i mogućnost izgradnje bazičnih menadžerskih veština, a namenjen je svim onim mladim profesionalcima, koji su unapređeni ili je plan da se uskoro unaprede u menadžere timova, project leadove, mentore. Fokusiranje na ključne teme iz ove oblasti ima za cilj da omogući da se primenom konkretnih znanja, lakše upravlja ljudima i izvučete njihov maksimum.

“Kako da efikasno upravljate ljudima”

Šifra: 031
Trajanje kursa: 1 dan

Ovaj kurs ima za cilj da vas suoči sa vama samima, odnosno da vas podstakne da preispitate svoj stil i tehnike vođenja ljudi. Takođe, da vam da sugestije šta da unapredite kod sebe da biste bili još efikasniji kao rukovodilac i načine na koje biste još efikasnije motivisali ljude, koristili svoje vreme, pravili efikasnije planove rada, delegirali zaduženja i bili veći autoritet drugim ljudima u firmi.

Kurs je namenjen vlasnicima ili direktorima preduzeća, koji direktno rukovode ljudima u svojim firmama i koji bi želeli da povećaju efikasnost organizacije.

“Kako da najbolje upotrebimo potencijale svojih zaposlenih”

Šifra: 030
Trajanje kursa: 1 dan

Ovaj kurs ima za cilj da vam pruži uvid u glavne probleme upravljanja ljudskim resursima sa kojima se rukovodioci poput vas sreću. Fokusiranje na ključne teme iz ove oblasti ima za cilj da vam pomogne da primenom konkretnih znanja, vi u radu sa ljudima izvučete njihov maksimum.

Kurs je namenjen vlasnicima ili direktorima preduzeća, koji direktno rukovode ljudima u svojim firmama i koji bi želeli da povećaju efikasnost organizacije.