ŠTA JEDEMO?

Posle velikog uspeha prve konferencije, zadovoljstvo nam je da najavimo da će se i ove godine:

11. maja 2017.  održati međunarodna konferencija „Šta jedemo?“ u hotelu Falkensteiner u Beogradu.

Konferenciju organizuje kompanija TMS CEE, Cooperation Partner of TÜV SÜD, u saradnji sa medijskom kućom BIZLife.

TÜV SÜD postoji više od 150 godina i najveći je nemački TÜV, od čega je već 17 godina u Srbiji. Podršku konferenciji ove godine pružili su: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Privredna komora Srbije i IFS – International Featured Standards, kao zvanični Partner konferencije.

Cilj konferencije je da prezentuje najnovija dešavanja u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji u Evropi i Srbiji. Biće ukazano na elemente neophodne za efikasno upravljanje i održavanje visokih standarda u celokupnom lancu proizvodnje i prodaje hrane.

Savremeni promet i potrošnju hrane odlikuje visoka dinamika, kao i sve veći zahtevi u pogledu bezbednosti i zahteva za kvalitetom hrane. Brojni incidenti koji se širom sveta događaju zbog kontaminirane hrane, impliciraju posledice koje se ispoljavaju kroz zabrinjavajući nivo ugroženosti zdravlja i bezbednosti potrošača, a što rezultira i značajnim ekonomskim gubicima.

Poljoprivreda i bezbednost hrane predstavljaju veoma važnu oblast, kako za Evropsku uniju, tako i za Srbiju. Stoga će na konferenciji „Šta jedemo”biti reči o sledećim pitanjima:

·        Bezbednost hrane u Srbiji danas

·        Iskustva iz dobavljačkih provera

·        Specifičnosti pojedinih tipova proizvodnje

·        Identifikacija i sledljivost u mesnoj, mlečnoj i pekarskoj industriji, kao i u retail lancima

·        Postupci povlačenja

·        Primarna i organska proizvodnja: iskušenja i rešenja

·        Dobrobit životinja i hrana za životinje

Konferenciju će otvoriti Branislav Nedimović, Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije.

Među izlagačima su i: Branislav Raketić, šef Grupe za kvalitet Ministarstva poljoprivrede, Marco Berruti, TÜV SÜD Management Service Minhen, Nenad Budimović, sekretar Udruženja za poljoprivredu Privredne komore Srbije, Marek Marzec, IFS Central&Eastern Europe, Budimir Plavšić, načelnik u Ministarstvu poljoprivrede…

Budite ispred drugih sa informacijama i iskoristite priliku da se vidite sa najvećim akterima u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije!

 

Organizatori:

Uz podršku: